Sıkça Sorulan Sorular

info@belenkuyu.com.tr
+90 256 657 1876

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sizlere daha kaliteli zeytin zeytinyağı ürünlerinin nasıl tercih edilmesi gerektiğini bir nebze olsa da anlatmaya çalışacağız. Ürünlerimizi üretirken de bu kriterleri göz önünde bulundurmayı ilke edindik.

7/24 DESTEK

İstediğiniz anda ekibimizle anında iletişime geçebilirsiniz

MESAJ BIRAK

Sormak istediğiniz ürünlerimiz hakkında istediğiniz zaman bizlere mesaj atabilirsiniz.

CANLI DESTEK

Bizimle canlı destek üzerinden anında iletişim kurabilirsiniz.

NEDEN BELENKUYU ?

Ovalarından yağ dağlarından bal akan şehrimiz Aydın'nın Davutlar beldesinde kurulu olan Belenkuyu Zeytinyağı Fabrikası'nı seçmeniz için birçok sebepten başlıca 4 tanesi ;

Sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için elimizden geleni yapmaktayız.

Bizden aldığınız ürünü sizlere sorunsuz teslim etmek bizim görevimizdir.

Beğenmediğiniz takdirde para iade garantisi sunuyoruz

Sizler için elimizden geldiğince en iyi ve hızlı şekilde teslimat garantisi sunuyoruz.

Sık Sorulan Sorular

Zeytin Hakkında

Sofralık zeytin ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar “ Türk Gıda Kodeksi Sofralık Zeytin Tebliğinde, Bknz. Ek 4” verilmiştir. Sofralık zeytin ambalajının nasıl etiketleneceği de “Türk Gıda Kodeksi etiketleme Yönetmeliğinde, Bknz. Ek 6” açıkça belirtilmiştir. Buna göre, sofralık zeytin alırken özetle, ambalajın markalı olmasına ve etikette işletmenin adı adresi ve iletişim bilgileri ile işletme belgesinin verildiği kurumun adı, işletme belge kayıt numarasının açık ve okunaklı olarak yazılmış olmasına dikkat edilmelidir. Etikette ayrıca ürün net ağırlığı, üretim veya dolum parti numarası, kalibresi, son tüketim tarihi ile ürün ana bileşenlerinin ve muhafaza koşullarının belirtilmesi gerekir.

Ambalajı açılan zeytinin muhafazası zordur, özen ister. Bu nedenle küçük ambalajlar tercih edilmelidir. Zeytin güneş görmeyen, serin ortamda muhafaza edilmelidir. Yeşil zeytin açılan kavonozdan tercihen tahta kaşıkla alınmalı kavanozda kalan zeytinin hava ile uzun süre temas halinde olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde yüzeyde küflenme olabilir. Yeşil zeytin genellikle orijinal salamurasının tadıyla tercih edilir, ancak istendiğinde farklı sos hazırlanarak da servis edilebilir.

Siyah zeytin yapım tekniği gereği ve dayanıklılığın sağlanabilmesi için tuzludur ve bu durum bazıları tarafından tadı nedeniyle ve bazıları tarafından da sağlık nedeniyle  tercih edilmeyebilir.  Sıcak suda yıkanarak zeytinin tuzu azaltılabilir. Bunun yeterli olmadığı durumda, zeytinin konduğu suya kabuğu soyulmuş patates doğramak da iyi sonuç verir. Bir diğer yöntem de zeytini sirkeye koyup yaklaşık bir gün bekletmektir. Bu en etkin tuz alma usulünde, daha sonra çok iyi yıkansa bile, zeytinde bir miktar sirke kokusu kalır. Tuzu alınsın veya alınmasın, bir öğünde tüketilecek kadar siyah zeytini yıkayıp, suyu süzüldükten sonra kapalı bir kapta bir miktar zeytinyağı, kekik, kırmızı biber ve tercih edilecek diğer baharatlar koyup üstüne limon sıkarak iyice karıştırıp (çalkalayıp) servis edilmesi uygun olur. Zeytini aldığınız küçük ambalajlar karıştırma kabı olarak  kullanılabilir.

Zeytinyağını evsel kullanım için küçük ambalajda almak uygun olur. Büyük ambalajda alındığında da koyu renkli kapağı sızdırmasız kapanabilen şişelere aktarılarak saklanmalıdır. Zeytinyağı taze tüketilmelidir. Yaman zeytincilik tesislerinde zeytinyağı paslanmaz çelik tanklarda basıçlı azot gazı altında tutularak oksidasyondan korunmakta ve gaz basıncı altında ambalaj kaplarına alınmaktadır. En iyi saklama koşullarında bile zamanla okside olacağı unutulmamalı ve  kullanılmayan ambalajlar açılmamalıdır.  Sıcaklığın 18 – 22 C olduğu , rutubetsiz, ışık almayan ortamda ve sızdırmasız kaplarda uzun süre muhafaza edilebilir. Zeytinyağı soğuk ve sıcak yemeklerde kullanıma uygundur.

ZEYTİNYAĞI HAKKINDA

Tek Bahçe olması, zeytinin cinsi, yetiştirilen yöre/coğrafi konum, yapılan bakım, toplama zamanı, toplama şekli, hijyeni, sıkım yöntemi, depolama koşulları, filtreleme şekli, ambalaj kalitesidir

Evet kendi kontinü sistem zeytinyağı fabrikamız bulunmaktadır. El değmeden zeytinyağı üretimi yapılmaktadır.

Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinin dünya üzerinde çıkan zeytinyağları için belirlediği tat ve aroma ile ilgili standartları vardır. Türkiye için bu kalite standardı Kuzey Ege bölgesinden elde edilen zeytinyağı olmuştur ki, biz bu bölge içerisinde bulunmaktayız.

SİPARİŞ

Siparişiniz Kargoya teslim edildiği tarihten itibaren 1 ile 3 iş günü içerisinde teslimat gerçekleşir.(Not:Teslimat genellikle 1 gün içerisinde gerçekleşmektedir 3 iş günü en geç teslimat süresidir.)

Salı ve Perşembe günleri saat 15.00’a kadar verdiğiniz siparişler salı ve perşembe günleri aynı gün kargoya teslim edilir.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEK İSTER MİSİNİZ ?

DESTEK HATTI

+90 256 657 1876

© 2020 Tüm Hakları Saklıdır Arttime Medya